dijous, 27 de març del 2014







Fahrenheit 451 de Ray Bradbury

Hi ha imatges que queden en la memòria i una d’elles és la de la pel·lícula Fahrenheit 451 de François Truffaut, basada en la novel·la de ciència ficció de Ray Bradbury escrita fa més de cinquanta anys.

Fahrenheit 451 és la temperatura que necessita el paper dels llibres quan s’inflama i crema. Bradbury descriu una societat del futur en la que estan prohibits els llibres i la lectura, els que gosen fer-ho són perseguits i castigats.

Un cos de bombers amb l’anagrama 451 s’encarrega de cremar tots els llibres, aquests porten llançaflames en lloc d’extintors. Són com una mena de policia política, dedicada a destruir el patrimoni literari de la humanitat, mentre els governants tenen a les masses atontades sense possibilitat d’usar els llibres com a manera de coneixement.

En el país d’aquests fets, s’ha de ser feliç per decret, llegir suposaria una manera de pensar per un mateix i això comportaria no viure completament feliç i atontat com volen tenir a les masses. D’aquesta manera  els estalvien cabòries i no pensen com podrien viure o com seria la vida en un altre món diferent del seu.

Aquest mal són de Bradbury podria ser una realitat que superés la ficció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada